Kalltorps Snickeri och Byggnadsvård

 

- Detaljerna är viktiga - gamla spegeldörrar och platsbyggda gamla skåp bär på spår av hantverk från förr. När det ligger ett grundligt arbete bakom snickeridetaljerna är det ett nöje att ta hand om dem, och roligast är det när det är mycket finlir, sådant som utmanar.

John Gustavsson har arbetat som träarbetare sedan 2006. I tonåren spelade han hockey, och länge var planen att bli idrottslärare. Han tänkte om och började som lärling hos EFCON Formbyggarna. Där arbetade han med montering och renoveringar av kraftstationer i trä och betong. Men intresset för traditionellt hantverk tog över, och han växlade till att arbeta med traditionella hantverksmetoder, och då gärna utgå från äldre byggmaterial.

-Branschen som snickare är otroligt bred. Jag gillar att jobba med platsbyggda kök, med platsbyggd inredning. Jag startade eget för att kunna styra själv över min arbetssituation, och hittills har det gått riktigt bra. Jag vill lyfta det traditionella hantverket och använda hållbara och naturliga material. Jag har ett gott samarbete med hantverkare som har andra kompetenser, och det har varit full snurr lokalt.

Det är viktigt att använda rätt material när man renoverar eller bygger om för att slutresultatet ska ge ett gott helhetsintryck. Det ska vara så bra material som möjligt vad gäller isolering och färg, och det får inte skrika nyrenoverat. Ett uppdrag kan gå ut på att byta en husfasad, och då har det hänt att John Gustavsson avslutat med att göra en fin grind för att riktigt lyfta det intryck huset gör.

-När man jobbar på byggen gäller det framför allt att tänka efter före. Slarv och stress kan orsaka olyckor, något man absolut inte vill vara med om.

-Man ska vara varsam när man renoverar och välja hållbara och naturliga material. Arbetet måste utgå från byggnadens utseende. Ibland känns det som om jag jobbar inom en sorts äldreomsorg. Men om man kan rädda ett hus är det väldigt meningsfullt. 

Kalltorps Snickeri och Byggnadsvård

Kalltorp 5, Jörlö, 731 94 Köping
John Gustavsson
070-3504939

info@kalltorpssnickeri.se
www.kalltorpssnickeri.se

Följ gärna oss på instagram!
@kalltorpssnickeribyggnadsvard

 

 

Elektriska installationer mm
Måleriarbeten, tapetsering, Dekormåleri, förgyllning, Marmorering
Fönster, dörrar, lister, specialsnickerier
Inrednings- och specialsnickerier
Isolering
Plåtslageri
Kakelugnar, murningsarbeten
Snickeri och Byggnadsvård
Fönsterrenovering
Murningsarbeten, kakelugnar
Inredning- och specialsnickeri
Fönsterrenovering och byggsnickerier
Kakelungnar, Öppnaspisar, skorstenar, kaminer
Kakelugnar, Öppnaspisar, Skorstenar, Murning mm
Entreprenör
Entreprenör
Timmerhusrenovering och snickerier
Fönsterrenovering
Trävaror
Murningsarbeten, kakelugnar
Inrednings- och specialsnickeri